Sånn vart det, Letnes Holding.

Utgivelse: Digital
Dato: 04. februar 2020

Vi har vel alle mistet noen vi hadde kjær så alt for tidlig, til “kreftmonsteret” eller til andre fæle uventede sykdommer eller andre ubegripelige årsaker. Letnes Holding dedikerer denne sangen til alle de som tapte sin kamp uansett styrke eller årsak, og i dyp takknemlighet og respekt for de gode minnene de ga oss da DE VAR, selv om det alltid vil være vanskelig å akseptere at det finnes en mening i at noen «plukker fra livets tre».

> Les mer: Verdens kreftdag markeres 4. februar hvert år.

Teksten på låta “Sånn vart det” kom til etter at mor til vår gitarist Erik Hammerø døde etter en kreftsykdom. Verdens kreftdag markeres 4. februar hvert år. Dagen organiseres av Den internasjonale kreftunionen, og formålet er å styrke den globale kampen mot kreft. #WorldCancerDay

Tekst & musikk: Vidar Letnes

Spotify: https://spoti.fi/2ufYdA3
iTunes / Apple Music: https://apple.co/3b8npJy
Deezer: https://bit.ly/2GQ2e0X

Verdens kreftdag markeres 4. februar hvert år. Dagen organiseres av Den internasjonale kreftunionen, og formålet er å styrke den globale kampen mot kreft. #WorldCancerDay

Teksten på låta “Sånn vart det” kom til etter at mor til vår gitarist Erik Hammerø døde etter en kreftsykdom. Letnes Holding var i startfasen som band, og hadde nettopp leid et øvingslokale i Trondheim da det tikket inn en melding fra Erik om at han ikke ønsket å øve på en stund. Vi skjønte hva dette dreide seg om, og ga selvfølgelig Erik all den tid han og familien måtte trenge. Det går dessverre av og til slik det gjør med noen av de styggeste kreftdiagnosene, og bare etter noen måneder melder Erik at han er klar for å ta opp hansken igjen. Alle visste hva som hadde skjedd, at dette ikke gikk bra, at moren allerede var begravd. Vi hadde heller ikke pratet mye med Erik i denne perioden, så da vi endelig møttes igjen, satt han og stemte gitaren, og kaffekoppen stod som vanlig oppe på gitar forsterkeren, som om ingenting hadde skjedd. Hele bandet satt og kjente på “elefanten i rommet” før en måtte spørre, hvordan er det med deg Erik? Hvordan har disse månedene vært?

Teksten på låta “Sånn vart det” kom til etter at mor til vår gitarist Erik Hammerø døde etter en kreftsykdom.

Det er ikke sikker han selv er klar over det, men han rant voldsomt over av fortellinger om de gode samtalene han fikk med sin mor, og om de uunngåelige samtalene, sykdomsutviklingen uke for uke. Erik malte stygge bilder og Erik malte vakre bilder, og aller sterkest ble det da han fortalte hva han hadde sett, at “når et menneske dør, så ser du livet forsvinne i øynene”. Det blir borte. Midt i øynene ser du at livet slukkes! Du ser det midt i øynene når de drar! Det var helt stille i lokalet, før Erik litt oppgitt slo fast at “Sånn Vart Det”.
Ordene “Sånn Vart Det” og at man ser at øyne slukkes, etser seg deretter fast i hodet til Vidar som også da var midt i en periode hvor hans egen far var under kreftbehandling. Så i Juni året etter sender han teksten på “Sånn Vart Det” til Erik. Erik og kona trykker den til sitt bryst, men det var først året etter der igjen, da bassist Geir Johansen mister sin svigerinne til nok en kreftsykdom at bandet skjønner det haster å gi låta liv. Denne sangen vil alltid være aktuell og dette så Geir, som fra da av brukte utallige timer på å teste forskjellige arrangement, for å gi låta den respekten den fortjener. Videre så han at her trengs det profesjonell hjelp for å få lagt et korarrangement som om det skulle komme fra himmelen så han ringer Carla og Ann-Lill, som begge hiver seg i det og bruker kveld etter kveld for å finne det arrangementet de føler mest for. Våre engler vi aldri kan få takket nok. Midt i denne fasen får vår trommis Roger, som tidligere hadde mistet en bror, en midt på tygga, helt ut av det blå, da en av hans aller nærmeste plutselig står midt i livets kamp. Låta betød med ett alt for oss alle, og vi skjønte det vil alltid komme lyn fra himmelen. Det er alltid tøft når ting rammer, uansett!

Så når vi nå står med produktet i hendene og ser oss tilbake, er det svært mange vi kunne tilegnet denne sangen til. Vi har vel alle mistet noen vi hadde kjær så alt for tidlig, til “kreftmonsteret” eller til andre fæle uventede sykdommer eller andre ubegripelige årsaker. Derfor dedikerer vi denne sangen til alle de som tapte sin kamp uansett styrke eller årsak, og i dyp takknemlighet og respekt for de gode minnene de ga oss da DE VAR, selv om det alltid vil være vanskelig å akseptere at det finnes en mening i at noen «plukker fra livets tre». Men like mye dedikerer vi sangen til alle dere som har kjempet og vunnet, eller som fremdeles står midt i det, fulle av håp og som uten tanke for egen vinning viser vei til de som dessverre vil komme etter. Dere skal nemlig vite, at dere gir en ufattelig energi og et smittende pågangsmot til de som skal kjempe etter dere, og alle dere en lykkefortelling hver for en. Dere er alle, helter som vi elsker å heie på. Slik som faren til Vidar, som kjempet og vant.

Sånn vart det

Letnes Holding

Tekst & musikke: Vidar Letnes

Vokal: Vidar Letnes
Bass: Geir Johansen
Gitar: Erik Hammerø
Gitar: Vidar Letnes
Trommer: Roger Viken
Keyboards: Trude Bekkavik
Keaboards: Geir Johansen

Kor:
Ann-Lill Doobiedoo Grendahl Elshaug
Carla Helen Dahle Karlsvik
Geir Johansen

Produsent Geir Johansen.
Mix og Mastring Stein Bratland – Skansen Studio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *