Første singel fra albumet Salmeskatter – ‘Live fra Ocean Sound Recordings’.

Kun ett take

Dag Heggset ønsker å fortelle sin historie, med en smak av sann enkelhet. ‘Ikke en spurv til jorden’ er første singel fra albumet ‘Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings’ som kommer 26. mars 2021. Albumet er spilt inn live med publikum i forbindelse med artistens 50 års markering. Kun ett take den 12. september 2020 i hovedrommet i studioet på Giske. Ingen justeringer, klipping eller etterarbeid i etterkant. Live, nært og enkelt – der og da. Kun flygel, en vokalmikrofon og 35 nære venner og familie som publikum.

Plateselskap: Galactic Park 2021 / © Dag Heggset
Utgivelse: Digitalt

Singel

  • 5. mars 2021; Ikke en spurv til jorden

Tanker om salmen

Ikke en spurv til jorden

Når jeg synger denne salmen, så tenker jeg spesielt på pappa. Mitt store forbilde i livet. Var aldri syk, alltid overskudd på energi. Til han fikk Alzheimer. Etter hvert glemte han å spise, gå, snakke, og til slutt glemte han hvordan det var å puste. I en fullsatt Tingvoll kirke fikk jeg synge Ikke en spurv til jorden. I min egen pappas begravelse. Noe av det såreste og næreste jeg noen gang har opplevd. 

Dag Heggset
Terje Erstad, Anders Boska, Dag Heggset og Byron A Eggehorn.
Dag Heggset og Byron A Eggehorn i kontrollrommet, Ocean Sound Recordings.

Liveinnspilling 

«Formiddag 12. .september 2020. Hovedrommet i studioet på Giske er fullt. 35 nære venner og familie sitter tilbakelent og venter. Rett utenfor de heldekkende vinduene slår bølgene mot land. Sjøfuglene ligger på vinden. Videre er det kun hav. Åpent hav. Inne er det helt helt stille… 

Setter meg ved det gigantiske flygelet, retter på stolen og tester avstand til den høyeksklusive mikrofonen. Adrenalinet når et toppnivå idet jeg viser tommel opp til gutta i opptaksrommet. Jeg har en følelse av å stå ute på stupet. Trekker pusten dypt. Vet hva jeg har bestemt meg for på forhånd: Å gjøre en live-plate hvor det ikke er rom for å gjøre ting om igjen hvis tempoet blir for høyt, en tone ikke sitter slik den skal, eller om spontanimprovisasjonen skjærer seg. Kjenner meg på det mest sårbare nå, og samtidig svært trigget til å levere maks.

Tankene raser avgårde. Lukker øynene. Ser for meg pappa, som nylig gikk bort. Følger han med der oppefra, tro? Jeg tenker på noen av salmeforfatterne og deres livskriser da de skrev dem. Kjenner dyp respekt for slekt og venner som har reist langt for dette og sitter og venter, plassert rett foran meg. Bestemmer meg for å hoppe utfor stupet, la det bære eller briste. Ingen vei tilbake. Det er tid for å by på ærlighet, sann enkelhet. Sårbarhet.  

Bakgrunn

Dag Heggset bor i Melhus, er gift og har fire jenter. Han vokste opp i bygda Tingvoll på Nordmøre, ikke langt fra den 850 år gamle majestetiske steinkirka. For en aktiv og urolig guttepjokk hjalp det lite at den var flott å se på. Men det å lytte til organist Tor Strand skulle bli en viktig og stor inspirasjon. Tidlig hektet han seg på kor og diverse musikalske aktiviteter med utspring i kirkemiljøet i bygda.

Som 9-åring var han med og startet den meget populære lokale trioen «Rocken Stones», som senere ble til «Eventyrbrus». I årene som fulgte bevegde han seg mellom mange ulike sjangre: Blues, heavy metal, gospel og visepop. I 2005 ga han ut plata «53».   

I 2010 startet Dag musikkstuier ved NTNU og ABAC University Bangkok. Der ble han inspirert til å bevisst nærme seg jazzens verden, hvor bl.a spontanimprovisasjon og det å spille med risiko fikk mere plass. 

Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings kommer som et naturlig resultat av der Dag Heggset befinner seg nå, med 50 år levd liv bak seg; Oppturer og nedturer, snarveier og omveier, nederlag og suksess, savn og gjensyn.  Dag ønsker med Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings å fortelle sin historie, med en smak av SANN ENKELHET.

Ett take. En eneste sjanse. Foran meg står det et enormt flygel og en høyeksklusiv mikrofon. Resten av rommet er fylt opp av 35 gjester; nærmeste familie og venner. Jeg tar et dypt magadrag. Kjenner som jeg står helt utpå stupet. Skal strippe musikk og produksjon så langt ned som mulig. Flere steder skal det spontanimproviseres. Gjøre ting jeg ikke har forberedt på forhånd. Har ingen clue på hvor det kommer til å ta veien. Dette er noe av det aller mest sårbare jeg noen gang har gjort.! Gir tegn til krem-gutta i opptaksrommet.  Nå er det Ingen vei tilbake….

Dag Heggset

Medvirkende

Vokal / Yamaha C5 Grand Piano: Dag Heggset
Liveinnspilling: Ocean Sound Recordings
Studiosjef: Terje Erstad
Produsent: Dag Heggset
Co-produsent: Byron A Eggehorn
Lydopptak: Anders Boska
Mixing og mastering: Henning Svoren, Ocean Sound Recordings
Design singel og album: Dynamis Design, Tormod Leithe

Booking / kontakt / presse

Artist Dag Heggset: +47 93 46 29 36 
Mail: dagtheggset@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/dagheggset
Twitter: https://twitter.com/dagheggset
Label / management: post@galacticpark.no / +47 91 66 15 87

Bilder

Bruk av cover / bilder er tillatt, men krediteres; Galactic Park Studios.

Foto: Asbjørn Mortensen.
Foto: Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.

Plateselskap: Galactic Park 2021 / © Dag Heggset