Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings

Dag Heggset ønsker med ‘Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings’ å fortelle sin historie, med en smak av sann enkelhet.

Plateselskap: Galactic Park 2021 / © Dag Heggset
Utgivelse: Digitalt

Booking / kontakt / presse

Artist Dag Heggset: +47 93 46 29 36
Mail: dagtheggset@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/dagheggset
Twitter: https://twitter.com/dagheggset
Label / management: post@galacticpark.no / +47 91 66 15 87

Singel
Singel
Singel
Album

Singel

  • 5. mars 2021; Ikke en spurv til jorden
  • 12. mars 2021; Evighetsporten
  • 19. mars 2021; O bli hos meg

Album

  • 26. mars 2021; Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings

Pressemelding

Last ned pressemelding: Dag-Heggset-Pressemelding-Galactic-Park-Album-2021-Salmeskatter-Live-fra-Ocean-Sound-Recordings-PRESS.pdf

(Fortsetter under bildene)

Terje Erstad, Anders Boska, Dag Heggset og Byron Eggehorn.
Dag Heggset og Byron Eggehorn i kontrollrommet, Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.
Foto: Ocean Sound Recordings.

Liveinnspilling 

«Formiddag 12.september 2020. Hovedrommet i studioet på Giske er fullt. 35 nære venner og familie sitter tilbakelent og venter. Rett utenfor de heldekkende vinduene slår bølgene mot land. Sjøfuglene ligger på vinden. Videre er det kun hav. Åpent hav. Inne er det helt helt stille… 

Setter meg ved det gigantiske flygelet, retter på stolen og tester avstand til den høyeksklusive mikrofonen. Adrenalinet når et toppnivå idet jeg viser tommel opp til gutta i opptaksrommet. Jeg har en følelse av å stå ute på stupet. Trekker pusten dypt. Vet hva jeg har bestemt meg for på forhånd: Å gjøre en live-plate hvor det ikke er rom for å gjøre ting om igjen hvis tempoet blir for høyt, en tone ikke sitter slik den skal, eller om spontanimprovisasjonen skjærer seg. Kjenner meg på det mest sårbare nå, og samtidig svært trigget til å levere maks.

Tankene raser avgårde. Lukker øynene. Ser for meg pappa, som nylig gikk bort. Følger han med der oppefra, tro? Jeg tenker på noen av salmeforfatterne og deres livskriser da de skrev dem. Kjenner dyp respekt for slekt og venner som har reist langt for dette og sitter og venter, plassert rett foran meg. Bestemmer meg for å hoppe utfor stupet, la det bære eller briste. Ingen vei tilbake. Det er tid for å by på ærlighet, sann enkelhet. Sårbarhet.  

Åpner med «Evighetsporten», en 90 sek instrumental jeg skrev på selve opptaksdagen. Den skal sette stemningen, om mulig enda mer tilbakelent og intim. Så går vi videre inn i salmeskattene våre.» 

Bakgrunn

Dag Heggset bor i Melhus, er gift og har fire jenter. Han vokste opp i bygda Tingvoll på Nordmøre, ikke langt fra den 850 år gamle majestetiske steinkirka. For en aktiv og urolig guttepjokk hjalp det lite at den var flott å se på. Men det å lytte til organist Tor Strand skulle bli en viktig og stor inspirasjon. Tidlig hektet han seg på kor og diverse musikalske aktiviteter med utspring i kirkemiljøet i bygda.

Som 9-åring var han med og startet den meget populære lokale trioen «Rocken Stones», som senere ble til «Eventyrbrus». I årene som fulgte bevegde han seg mellom mange ulike sjangre: Blues, heavy metal, gospel og visepop. I 2005 ga han ut plata «53».   

I 2010 startet Dag musikkstuier ved NTNU og ABAC University Bangkok. Der ble han inspirert til å bevisst nærme seg jazzens verden, hvor bl.a spontanimprovisasjon og det å spille med risiko fikk mere plass. 

Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings kommer som et naturlig resultat av der Dag Heggset befinner seg nå, med 50 år levd liv bak seg; Oppturer og nedturer, snarveier og omveier, nederlag og suksess, savn og gjensyn.  Dag ønsker med Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings å fortelle sin historie, med en smak av SANN ENKELHET.

Medvirkende

Vokal / Yamaha C5 Grand Piano: Dag Heggset
Liveinnspilling: Ocean Sound Recordings
Studiosjef: Terje Erstad
Produsent: Dag Heggset
Co-produsent: Byron Eggehorn
Lydopptak: Anders Boska
Mixing og mastering: Henning Svoren, Ocean Sound Recordings
Foto albumcover: Asbjørn Mortensen
Design singel og album: Dynamis Design, Tormod Leithe

Tanker rundt noen salmer

Ikke en spurv til jorden

Når jeg synger denne salmen, så tenker jeg spesielt på pappa. Mitt store forbilde i livet. Var aldri syk, alltid overskudd på energi. Til han fikk Alzheimer. Etter hvert glemte han å spise, gå, snakke, og til slutt glemte han hvordan det var å puste. I en fullsatt Tingvoll kirke fikk jeg synge Ikke en spurv til jorden. I min egen pappas begravelse. Noe av det såreste og næreste jeg noen gang har opplevd. 

O, bli hos meg

Henry Lyte skrev ordene i salmen i 1820, da han satt på sykesengen til sin døende venn William Le Hunte. 27 år senere fikk Henry tuberkulose og nærmet seg raskt avslutningen på livet. Han døde 20.november 1847, da ble O, bli hos meg sunget for første gang. I salmistens egen begravelse.

En Dag i Parken

Dag Heggset deler her litt av bakgrunnen for ‘Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings’ – å fortelle sin historie, med en smak av sann enkelhet.

Bilder

Bruk av cover / bilder er tillatt, men krediteres; Galactic Park Studios.

Singel 5. mars 2021; Ikke en spurv til jorden
Singel 12. mars 2021; Evighetsporten
Singel 19. mars 2021; O bli hos meg
26. mars 2021; Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings

Plateselskap: Galactic Park 2021 / © Dag Heggset